8 άνδρες των Ένοπλων Δυνάμεων κόλλησαν φυματίωση σε hot spot!

8 άνδρες των Ένοπλων Δυνάμεων κόλλησαν φυματίωση σε hot spot!

- in Άμυνα, Ειδήσεις
173
0

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές Ηπείρου

Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα που ανακύπτουν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές Ηπείρου, καθώς οκτώ στρατιωτικοί που έχουν τοποθετηθεί σε κέντρο λαθρομεταναστών στην περιοχή βγήκαν θετικοί στο εμβόλιο «μαντού» για τη φυματίωση.

Έπειτα από υποψίες οι πρώτες εξετάσεις έγιναν την περασμένη Παρασκευή 1η Ιουλίου σε όσους βρίσκονταν στη Μονάδα και τελικά οκτώ στρατιωτικοί εμφάνισαν θετικές ενδείξεις της νόσου.

«Το μαντού είναι το αρχικό στάδιο εξέτασης. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των επόμενων εξετάσεων. Ας ελπίσουμε να είναι αρνητικά» είπε ο υπολοχαγός κ. Θεοδώρου Γιώργος τονίζοντας πως από τον περασμένο Μάρτιο «είχαμε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή αναφέροντας τα θέματα και ζητώντας έλεγχο στους πρόσφυγες και εμβολιασμό των στρατιωτικών. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα».

Μάλιστα στον καταυλισμό «Τσεπέλοβο» υπήρξαν κρούσματα φυματίωσης σε λαθρομετανάστες, ωστόσο παρά την σοβαρότητα της κατάστασης οι στρατιωτικοί δεν εμβολιάστηκαν, γεγονός που δείχνει την απαξία της πολιτικής ηγεσίας προς το προσωπικό των Ένοπλων Δυνάμεων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *